DÜNYALILARIN İLK TANRISI KİMDİ VE PARALEL EVRENE AÇILAN BİR KAPIYI NEREDE 

ARIYACAKTI?

Bu gün sizlere her uygarlığın inancında yer almış Orion yıldızı hakkında bilgi vermek istiyorum. Atalarımız, yakın ve uzak gök cisimlerinin konumunu takip etmelerine olanak tanıyan benzersiz anıtlar, takvimler ve "gözlemevleri" yaptılar. 

Eski zamanların en çok merak edilen ve gözlemlenen takımyıldızlarından biri Orion'dur. Onun görüntüsünün resmedilmiş hali bir mamutun dişinde bile bulundu. Bulgunun yaşı 32,5 bin yıldır. Rusya'nın Avrupa kısmındaki Kola Yarımadası, Beyaz Deniz ve Kuzey-Batı'daki antik Hiperborean kutsal alanlarını inceleyen MKU'dan bilim adamları, bulgularını geleneksel çizgilerle ilişkilendirdi. Ortaya çıkan haritada yine Orion takımyıldızı belirdi.

Dünya üzerindeki pek çok farklı yer bu takımyıldızla ilişkilendirilmiştir. Bu tür çalışmalara ayrılan literatür listesi her yıl artmaktadır. Çeşitli ünlülerin yaptığı varsayımlar arasında açıkçası komik olanlar da var. Örneğin, Letonya Ezoterizm ve Parapsikoloji Derneği başkanı Valeriy Paramonov, ülkesinin topraklarının Orion takımyıldızını yansıttığına inanıyor. 

Bir başka alışılmadık hipotez, 1998'de ünlüastrolog Alisher Yulichev'in başına geldi. Petersburg'un ana sembollerini ve Orion yıldızlarını karşılaştırdı (Alnilam, Peter ve Paul Kalesi, Mintaka, Vasilyevsky Adası, Altınak, Piskarevsky Prospekt'tir). Belki de teorisi zorlayıcıdır, ancak yine de araştırmacı, Orion'un şehri yüzyıllardır koruduğuna inanıyor.

Görünüşe göre her ülke battaniyeyi kendi üzerine çekiyor, büyük kozmik güce dahil olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Tarihsel olarak aynısı oldu ve tüm dünya için - Mısır, Meksika, Eski Babil ve Eski Rusya için - bu takımyıldız Göklerin merkeziydi. Bu gizemli yıldız antik Yunan zamanından beri Orion olarak anılmaktadır. Mesela İnkalarda Orion Çakrası denen bir olgu vardır. Yani Orion yıldızının merkez olduğu bir takım yıldızı grubu mevcuttur. Yine bu takım yıldızı fikri Hint, Eski Mısır ve Rusların kullandıkları bir isim mevcuttur.

Burada dikkat etmemiz gereken Orion Takımyıldızının hangi astronomik nesnelerden oluştuğudur? Grupta ki En parlak ikinci yıldız olan Betelgeuse, avcının sağ omzunu, Bellatrix'i - solu yaratır. Toz, hidrojen, helyum ve diğer iyonize gazlardan oluşan Orion Bulutsusu, Orion'un kılıcında kemerinden sarkan orta "yıldız" dır. Ekvatora yakın parlak yıldız Rigel, efsanevi karakterin ayağını oluşturur. Orion'un kuşağındaki en önemli yıldızlar mavi-beyaz Alnilam, Mintaka ve Alnitak'tır. Mitolojik verilere bakarsan , bu üç gök cismi, insanların en çok ilgisini çekiyordu: Almanların Üç Sabanı, Belarusluların Üç Kız Kardeşi, Hakas'ın Üç Maralukh'u, Eskimoların Üç Adamı, Kazakların Üç Arkhar'ı vb. Belki de (bu sadece benim hipotezimdir) üç numara tam olarak yıldız kuşağı yüzünden kutsal hale geldi.

Peki Ama Orion neden bu kadar önemli? ...

Birçok arkeolojik alan ve yapı hangi nedenle onunla ilişkilidir ve hareketi ile ilişkilendirilmiştir? Antik dönemin "Yukarıdakiler aşağıdakine benzer" ilkesini mitoloji konusuna ilgi duyan herkes bilir. bu ilkenin en büyük kanıtı, karasal kopyalar, üç boyutlu bir harita, Orion'un en parlak yıldızlarının bir taklidi olan Mısır piramitleri tarafından örnek olarak gösterilmektedir. Ve bu durum sadece bunlarla da sınırlı değildir.

Teotihuacan'ın iki piramidi, Quetzalcoatl tapınağı ile birlikte aynı şekilde yer almaktadır. İster inanın ister inanmayın, bazı araştırmacılar Orion kuşağı ile üç büyük Mars yanardağı arasındaki benzerlikleri fark ettiler.

Bu Sadece tesadüf olabilir mi? Yoksa bu yanardağlar yapay mı? .. Elbette kesin olarak bilmiyoruz. 

Belki de bu tür "işaretler" Güneş sisteminin tüm gezegenlerinde kalmıştır. Kısa bir süre önce İnternet, Merkür'de keşfedilen mavi piramitlerle ilgili haberleri yaydı.

Belki dünya dışı bazı varlıkları bizler gibi Orionda taklit ediyor? Ulaşabileceğimiz sonuç listesi sonsuz...

Ancak asıl mesele bu değil, acaba bilere Antik piramit inşaatçıları ne söylemek veya ne mesaj vermek istiyordu? Uzaktaki torunlarına hangi fikri iletmeye çalışıyorlardı?

Eski Mısır medeniyetinin temsilcileri, Tanrılarının cennetten geldiğine, Orion ve Sirius'tan insan biçiminde uçarak şehirlerini ziyaret ettiğine inanıyorlardı. Orion (özellikle yıldız Rigel) onlar için yıldızların kralı ve ölülerin koruyucu azizi olan Sah ile ve daha sonra tanrı Osiris ile ilişkilendirildi; Sirius, tanrıça İsis'i simgeliyordu. Bu tanrıların her ikisinin de insanlığı yarattığına ve ölüfiravunların ruhlarının daha sonra yeniden doğması için Orion'a geri döndüğüne inanılıyordu: “Uyanmak için uyuyorsun. Yaşayabilmek için ölüyorsun. "

Bilim adamlarının yazdığı gibi, burada Osiris ile olan ilişkiler tesadüfi değildir çünkügüçlü avcı Orion efsanesi, tüm dünyalılar için ortak olan insan bilincinde Tanrı'nın ilk imgesidir. 

Ölen ve yeniden doğan Tanrıdır. Yaşam ve ölümün gizeminin somutlaşmasıdır. Orta Amerika, taş köyleri bir zamanlar yaz ve kış gündönümlerinde Orion takımyıldızının bir projeksiyonu ile kültürlerini şekillendiren Hopi Kızılderililerine ev sahipliği yapıyordu. 

Ritüel danslar sırasında - muhtemelen eski paleo temasların yankıları - yerel şaman, Mavi Yıldız'dan bir yaratığı tasvir ederdi. Her türlüayin bu yıldızla ilişkilendirilirdi.

Yine başka bir inanç olan Kutsal Kase efsanesi, Budizm inancına ait olun kutsal Chintamani Taşı ve gezegenimizin gelişimini destekleyen İnsanlık Öğretmenleri Kardeşliği, Dünya üzerindeki Büyük Işık Topluluğu tarafından kurulan efsanevi Shambhala gibi farklı coğrafyalarda ki Orion takım yıldızı ile ilgili anlatıları görmezden gelmek mümkün değildir. 

Takımyıldız Orion ve taş ilişkisi şu şekildedir. Tüm inançlarda ki kutsal Taş'ın doğum yeri bu yıldızdır. Efsanelere göre, en önemli tarihsel değişimler tam olarak Orion, Taş ve dünya çapında dolaşan parçasının kozmoplanetal bağlantısının aktif hale geldiği anda meydana gelir. Ayrıca, Orion takımyıldızında, bizimkinden daha eski ve daha yüksek bir gelişme seviyesinde olan paralel üç boyutlu Unibrong evrenine bir kapı olduğuna inanılıyor. Belki de öncülerimiz Güneş sistemine oradan geldi ve bizim uygarlığımızı var ettiler...

Yazan : Hazal Merisana



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KUTSAL İSYAN: ŞEYTAN’IN TANRI’YA OLAN AŞKI